Gritstralen

De beste techniek voor uw object? DCS denkt graag met u mee. Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Kostenefficiënt

Gritstralen is een goedkope en degelijke voorbehandelingsmethode, maar heeft als nadeel dat er veel stof bij vrijkomt. Als stof een probleem vormt, kan beter worden gekozen voor CO2-stralen, vacuümstralen of sponsstralen. Wanneer het object door gritstralen kan beschadigen, zelfs indien het fijnste grit wordt gebruikt, is zoutstralen een betere keuze. Voor het verwijderen van vet, bitumen en dergelijke is CO2-stralen de beste werkwijze. DCS beheerst al deze technieken.

Reinigen en opruwen

Bij gritstralen, ook wel bekend als zandstralen, worden gritkorrels met een compressor en perslucht tegen een voorwerp aangeblazen. Bij werpstraalinstallaties wordt het grit niet geblazen met een compressor maar geworpen door middel van een vliegwiel. In beide gevallen raakt het grit met hoge snelheid het oppervlak van het object, waardoor dit wordt gereinigd. Aangezien het oppervlak hierdoor ook meteen wordt opgeruwd, hecht iedere beschermende laag hier goed op. Voor gevoelige materialen wordt fijner grit gebruikt.