Natlakken

De beste coating voor uw situatie? Onze specialisten helpen u graag. Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Andere technieken

Een andere werkwijze is om de verf een elektrostatische lading te geven, waardoor deze door het ladingverschil aan het oppervlak hecht. Dit principe wordt ook gebruikt bij poedercoaten. Ten slotte kan de lak met een hot airless techniek worden aangebracht, dus op hogere temperatuur, waardoor de verf minder terugspat. Ook hiervoor geldt dat DCS u graag informeert over de spuittechniek die het beste bij uw wensen aansluit.

Spuiten

Voor natlakken worden verschillende spuittechnieken toegepast. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een compressor die met behulp van lucht de verf door het spuitstuk blaast. Bij airless spuittechnieken wordt er geen lucht gebruikt om de verf te verstuiven, maar wordt de verf onder hoge druk door het spuitstuk geperst. Hierdoor ontstaan hele kleine verfdeeltjes die goed doordringen in alle onregelmatigheden van het oppervlak, dat zo met een dikke laag wordt afgesloten.