Metallische deklagen

Afgewogen keuze

Vanzelfsprekend begeleidt DCS u graag bij een afgewogen keuze tussen de verschillende varianten metalliseren en natlaksystemen.

Toepassingsgebieden

Door de hoge duurzaamheid vindt het metalliseren in toenemende mate zijn toepassing in de offshore-industrie, weg- en waterbouw, industrie en (petro)chemie. DCS introduceerde de techniek in Nederland en onder meer Rijkswaterstaat en ProRail maken er veelvuldig gebruik van. Bijvoorbeeld de Netkous, het tramviaduct langs de Prinses Beatrixlaan in Den Haag, de geluidswal bij Dordrecht, de spoorbrug bij Nootdorp en de sluizen bij Krimpen aan den IJssel werden door DCS met deze techniek behandeld.

Bescherm uw investering. Onze adviseurs helpen u met het kiezen van de beste methode. Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Langdurige bescherming

Verfsystemen zijn meestal lakken op basis van polyurethaan, epoxy of alkydhars. In plaats van een verf is het ook mogelijk om staal te beschermen met een dunne laag aluminium, zink of een metaallegering. Dit wordt metalliseren, of ook wel schooperen, thermisch spuiten of verzinken genoemd. Het grote voordeel van metalliseren is de kwaliteit: de beschermlaag hecht buitengewoon goed en is extreem hard. Uw investering wordt hierdoor voor een periode tot wel 50 jaar gevrijwaard van corrosie. Een groot verschil met natlaksystemen, die jaarlijks opnieuw moeten worden aangebracht.