Stralen

Sponsstralen

In bijvoorbeeld machinekamers en elektrische installaties vormt stofvorming een probleem, maar is vacuümstralen niet mogelijk. Dan is sponsstralen een goed alternatief voor gritstralen.

Straaltechnieken

Bij het stralen van een object wordt bijvoorbeeld zand, grit of zout met hoge snelheid tegen het oppervlak gespoten of geworpen. Dit verwijdert roest, verontreinigingen, walshuid en oude laklagen. Het ruwt het oppervlak iets op zodat het daarna gelakt of gemetalliseerd kan worden.

Stralen met perslucht

CO2-stralen

Verontreinigingen als vet, bitumen en sommige verflagen kunnen het beste worden behandeld met CO2-stralen. Hierbij wordt de verontreiniging bevroren door deze met CO2-korrels te bestralen.

Zoutstralen

Gevoelig materiaal zoals glas kan bij het gritstralen beschadigd raken. Bij het stralen van bijvoorbeeld een kozijn om het van verfresten te ontdoen, is het daarom verstandig gebruik te maken van zoutstralen. Deze techniek is ook zeer geschikt voor het verwijderen van vuil en vet van gevels, houtwerk en machineonderdelen.

Vacuümstralen

Stalen vloeren en betonvloeren kunnen eenvoudig worden gestraald met behulp van een mobiele vacuümstraalmachine. Doordat het grit en losse vuil meteen wordt opgezogen, komt er geen stof vrij.

De beste techniek voor uw object? DCS denkt graag met u mee. Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Gritstralen

Bij gritstralen, ook wel bekend als zandstralen, worden gritkorrels met een compressor en perslucht tegen een voorwerp aangeblazen.