Fireproofing

Bescherming tegen brand

De hitteontwikkeling bij een brand tast de stalen constructie van een gebouw of installatie, bijvoorbeeld een booreiland, aan. Hierdoor zal de constructie het gewicht niet meer kunnen dragen en uiteindelijk instorten. Door de stalen constructie te behandelen met een brandwerende coating kan deze langer bloot staan aan hoge temperaturen, zodat er veilig kan worden geëvacueerd.

Certificering

DCS is gekwalificeerd voor het aanbrengen van de volgende brandwerende coatings:


Beide worden veelvuldig in de offshore-industrie en petrochemie toegepast. Vanzelfsprekend beschermen deze coatings ook tegen corrosie. Meer informatie over onze certificering brandwerende coatings.

Brandvertragende werking

De speciale epoxy coating is bestand tegen hitte en zwelt op bij brand, waardoor een barrière wordt gecreëerd die het staal beschermt. Ook de verkoolde laag van de beschermende coating houdt de hitte weg bij het staal. Hierdoor is een brandvertraging van 30 minuten tot wel 2 uur mogelijk.

Onze experts vertellen u graag meer over het belang van brandwerende coatings. Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.