Sluizen Krimpen aan den IJssel

Aankomst en lossen van de sluisdeuren

Wilt u weten welke innovatieve oplossingen er mogelijk zijn in uw branche? Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Ze gingen maar net de loods in!

Renovatie Deltawerken

De sluisdeuren bij Krimpen aan den IJssel vormen het eerste bouwwerk dat binnen het kader van de Deltawerken werd uitgevoerd. De deuren werden in 1958, dus slechts vijf jaar na de watersnoodramp van 1953, geplaatst. Voor dit bouwwerk dat zo belangrijk is voor de bescherming van Nederland tegen de zee heeft DCS tussen 2008 en 2010 de gehele constructie gestraald en gemetalliseerd. Ook zijn de machinekamers volledig opgeknapt.

100 jaar onderhoudsvrij

Door toepassing van mobiele robots zijn de sluisdeuren voor 80 procent automatisch gemetalliseerd. Hierdoor kon de gefaseerde renovatie binnen een zeer kort tijdsbestek plaatsvinden, wat van groot belang is bij een belangrijk onderdeel van de Stormvloedkering. Het totale project besloeg 12.000 manuur en er is 6.000 kg aluminium en 2.000 liter verf gebruikt. Met de nieuwe beschermingslaag zullen de sluizen naar verwachting 100 jaar onderhoudsvrij zijn!

Een sluisdeur na de behandeling, klaar voor transport