Erasmusbrug

Een witte zwaan in Rotterdam

'De Zwaan' die de Kop van Zuid verbindt met het centrum van Rotterdam is door zijn unieke vorm misschien wel de bekendste brug van heel Nederland. De 802 meter lange brug met zijn kenmerkende geknikte pyloon van 139 meter hoog bepaalt sinds 1996 de skyline boven de Nieuwe Maas. De pyloon is geheel van staal en werd door DCS gestraald en van een coating voorzien, net als de brugdeksecties.

Wilt u weten welke innovatieve oplossingen er mogelijk zijn in uw branche? Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Skyline van de Nieuwe Maas

De onderdelen werden nadat zij waren gemonteerd op locatie afgeschilderd met een verfroller. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een roller die door een verfpomp werd gevoed. Deze innovatie zorgde ervoor dat het project, waar al met al 15.000 manuur en 20.000 liter verf mee was gemoeid, soepel verliep. De schilders werkten hierbij vanuit een werkbakconstructie die langs de buitenkant van de pyloon omhoog kroop. Samen met de enorme hoogte van de brug maakt dit het tot een uniek project.