Corrosiebescherming

Soorten corrosiebescherming

Bescherming tegen roestvorming bestaat uit twee aspecten: het voorbehandelen van het oppervlak en het aanbrengen van een beschermende laag die het staal afsluit. De voorbehandeling in de vorm van stralen zorgt ervoor dat de beschermende laag goed hecht. De beschermende laag kan bestaan uit:

Bescherm uw investering. Onze adviseurs helpen u met het kiezen van de beste methode. Bel ons op 0168-412750 of maak gebruik van het contactformulier.

Natlak

Als er een of meerdere lagen coating, de ‘natlaksystemen’, worden aangebracht, spreken we van natlakken. De eerste laag is vaak een roestwerende primer , waarna afhankelijk van de benodigde bescherming een aantal lagen coating volgt. Ook de speciale vloercoatings die bestand moeten zijn tegen zware belastingen vallen onder de natlaksystemen.

Metallische deklagen

Verfsystemen zijn meestal lakken op basis van polyurethaan, epoxy of alkydhars. In plaats van een verf is het ook mogelijk om staal te beschermen met een dunne laag aluminium, zink of een metaallegering. Dit wordt metalliseren, of ook wel schooperen, thermisch spuiten of verzinken genoemd. Een andere veel gebruikte term hiervoor is TSA (Thermally Sprayed Aluminium).

Advies op maat

Iedere soort corrosiebescherming en iedere vorm van voorbehandeling heeft andere eigenschappen en voordelen. Wij helpen u graag bij het maken van de meest optimale keuze.

Brandwerende coatings

De hitteontwikkeling bij een brand tast de stalen constructie van een gebouw of installatie, bijvoorbeeld een booreiland, aan. Hierdoor zal de constructie het gewicht niet meer kunnen dragen en uiteindelijk instorten. Speciaal hiervoor zijn brandvertragende coatings ontwikkeld.