Over DCS

Reclamemasten voor het stadion van ADO Den Haag, te zien vanaf de A4

Valhall productieplatform, voorzien van onder andere een brandvertragende coating

Professioneel

Ieder object en iedere installatie is anders en iedere omgeving legt weer andere eisen op. Een optimale keuze uit de verschillende technieken en systemen die beschikbaar zijn vraagt een gedegen kennis. Corrosiebescherming is een specialisme.

Innovatie

De meeste bedrijven beschikken over een R&D-afdeling. DCS niet. Bij DCS houdt het gehele bedrijf, van directie tot productiemedewerker, zich bezig met het verbeteren van de producten, technieken en processen. Dit heeft tot opmerkelijke resultaten geleid.

Certificering

Door zijn achtergrond in de offshore-industrie heeft DCS de hoge veiligheids- en kwaliteitseisen die gelden in deze sector opgenomen in zijn DNA.Vanzelfsprekend beschikt DCS over alle benodigde certificaten en hoog opgeleid personeel: gewoon een kwestie van professioneel werken.

Fireproofing

Door de hitte die vrijkomt bij een brand kan een stalen constructie zijn stevigheid verliezen en instorten. DCS gebruikt daarom geavanceerde technieken die brandvertragend werken. Met behulp van speciale brandwerende coatings wordt de constructie 30 minuten tot wel 2 uur beschermd, lang genoeg voor een veilige evacuatie.

Flexibiliteit

Een goede planning is een noodzakelijke voorwaarde om grootschalige projecten soepel te laten verlopen. Maar de praktijk is weerbarstig en komt vaak niet overeen met de planning. DCS houdt hier rekening mee.

Vooruitstrevende aanpak

De vooruitstrevende aanpak van DCS richt zich zowel op kwalitatief hoogwaardige en duurzame corrosiebescherming als het interne productieproces. In eigen beheer ontwikkelde robots en automaten zorgen naast een hoge productiesnelheid en optimale kwaliteit voor minder fysieke belasting en meer afwisseling voor onze medewerkers. Ook is DCS het eerste bedrijf in Nederland dat is gecertificeerd voor de IMA MVO norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

DCS beschermt uw investering

Staal is een sterk, flexibel en gemakkelijk te produceren constructiemateriaal met één groot nadeel: het roest. Drecht Coating Services uit Moerdijk maakt gebruik van de meest innovatieve technieken om stalen constructies tegen corrosie te beschermen. Met aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt DCS aan vooraanstaande projecten in onder meer de offshore-industrie, weg- en waterbouw en petrochemie.

MVO

Bij het innovatieve karakter van DCS hoort Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het hele bedrijf is zich bewust van het belang van MVO en denkt mee over mogelijke verbeteringen. Dit heeft ertoe geleid dat DCS het eerste bedrijf in Nederland was dat werd gecertificeerd voor de IMA MVO norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Corrosiebescherming

Bescherming tegen roestvorming heeft twee aspecten: het voorbehandelen van het oppervlak en het aanbrengen van een beschermende laag die het staal afsluit. Iedere soort corrosiebescherming en iedere vorm van voorbehandeling heeft andere eigenschappen en voordelen. Wij helpen u graag bij het maken van de meest optimale keuze.